Sertifikalarını Alan Girişimcilere Hibe Desteği

Yüreğir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde ‘Girişimcilik Akademisi’ kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yüreğir Belediyesi, Adana Kadın Girişimciler Derneği ve KOSGEB ortaklığı ile düzenlenen kurslardan 60 kursiyer Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, 30 kursiyer Dış Ticaret Uzmanlığı ve 30 kursiyer Bilgisayarlı Muhasebe eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri alan kursiyerlerden 4 kişi kendi işyerlerini açarken diğer kursiyerler ise işyeri açma çalışmalarını sürdürüyor. KOSGEB kursiyerlere 30 bin TL hibe verdi.

Yüreğir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde düzenlenen sertifika törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, KOSGEB yetkilileri, Yüreğir Halk Eğitim Müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Toplumun Her Kesimi Üretime Katkı Koymalı

Vali Coş, böyle güzel bir törende olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Kurslara katılan vatandaşlarımızın bir şey yaptıklarını işe yaradıklarını, gelecekten umutlu olduklarını gözlerinden görüyorum. Bu arkadaşlarımızın geleceğe umutla bakmalarını sağlayan başta bu güzel mekânları yaparak Yüreğir halkının hizmetine sunan başkanımıza ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Toplumumuzun yarısının kadınlardan oluştuğunu dikkat çeken Vali Coş, “Kadınlarımızı çalışma hayatının dışında tutarak milletlerarası kalkınma yarışında, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmamız mümkün değildir. Batılı ve gelişmiş toplumlar ekonomik mücadelesinde nüfusunun yüzde 100’ünü kullanıyorken biz, yüzde 50’sini kullanırsak onlara yetişmemiz ve geçmemiz mümkün olmaz. Bundan dolayı toplumumuzun bütün fertlerinin, kadınlarımızın üretime katılması, üretimde aktif bir şekilde yer alması en büyük dileğimizdir. Bu konuda hükümetimizin önemli desteği vardır. Bu destekler KOSGEB ve SODES aracılığıyla vatandaşlarımıza sunulmaktadır. Bugün bu tören de bunun en güzel kanıtıdır. Bu güzel hizmetlerde emeği geçen bütün herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kültür Evleri Çok Önemli Bir Eksikliği Giderdi

Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan ise Girişimcilik Akademisi Projesi’nin Yüreğir de uygulanan bir kaç programdan biri olduğunu belirterek, “Göreve geldiğimizde eksikliğini hissettiğimiz Kültür Evlerimizi yaparak Yüreğir’li vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Hedef kitlemizi ise öncelikle kadınlarımız olarak belirledik. Adana’da bütün sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak Kültür Evlerimizde kadınlarımızın eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bu projede Adana’nın bütün semtlerinden gelen arkadaşlarımız faydalanıyorlar. Bu tür etkinlikleri Adana da bütün kurum kuruluşlarla işbirliği yaparak devam ettireceğiz ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Amacımız İstihdam Ve Yeni Girişimciler Katmak

Mehmet Akif Ersoy Kültür Evinde düzenlenen törende konuşan Adana Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Şebnem Akalın, amaçlarının kadınları iş yaşamına kazandırmak olduğunu kaydederek, “Kasım 2012 tarihinde başlayan kurslarımızın hedefi ülkemizin kalkınması ve vatandaşlarımızın refahı için istihdam ve yeni girişimciler oluşturmak yönündeydi. Bu yönde güzel gelişmeler yaşıyoruz. KOSGEB uzmanları iş fikirleri değerlendirilen kursiyerlerimiz 30 bin TL hibe hak kazanmış durumdalar. Bu daha başlangıç, bu güzel projede emeği geçen ve bizlere destek olan başta Sayın Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş ve Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Adana Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Başkanı Şebnem Akalın katkılarından dolayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, KOSGEB ve Yüreğir Halk Eğitim Müdürü Zeynel Girente’ye plaket verdi.

Kobiline Bilgi Merkezi  0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi

Yorum bırakın