Devlet Kadın Girişimcilerin Yanında!

Kadın girişimcilere bir yenisi daha eklendi. Mersin’de yaşayan 2 çocuk annesi Elif Metin, eşine destek olmak amacıyla, 2010 yılında sıkma ve börek satarak başladığı iş hayatını KOSGEB’den aldığı 22 bin TL’lik destekle her geçen daha da büyüttü. Bu sayede oturduğu mahallede kafeterya açan Elif Metin’in hayatı değişti. Artık kendi ayakları üzerinde durabilen Elif Metin, çocuklarının da daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlıyor.

Kahve işleten eşinin elde ettiği gelirin geçimleri için yeterli olmadığını söyleyen Elif Metin, “Öyle zor zamanlar geçirdik ki, çocuklarımıza amcaları tarafından verilen harçlıkları alıp pazar alışverişi yaptık. Bu durumun böyle gitmeyeceğini bu zorlukları bir an önce aşmamız gerektiğini düşündüm. Fakat ev hanımı olduğum için elimden çok fazla bir şey gelmiyordu, çalışmaya cesaret edemiyordum. Sonra televizyonlarda, gazetelerde devlet desteği alıp iş kadını olan girişimci kadınları gördüm ve bende cesaretlendim. Neden olmasın diyerek başlamaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

KOSGEB’e başvurup kursa katıldığını söyleyen Elif Metin, “Aldığım 22 bin TL hibeyle sıkma sattığım depoyu kafeteryaya çevirdim. KOSGEB’den ayrıca televizyon, klima ve buzdolabı desteği de aldım. Bana ailemden bile kimse yardım etmezken devletim arkamda durdu ve beni cesaretlendirdi. Tek başıma olduğum iş yerinde daha sonradan 1 kişi çalıştırmaya başladım. Her geçen gün daha da ileriye gidiyoruz. İlerleyen süreçte bir servis aracı almayı düşünüyorum,” açıklamasını yaptı.

İş yerini açtıktan sonra hayatının tamamen değiştiğini ifade eden Elif Metin, “Artık pazar alışverişimizi rahat yapıyoruz. İstediğimiz gibi gezebiliyoruz. Artık çocuklarıma istediklerini alabiliyorum. Evde oturduğum zamanlarda özgüvenim yoktu ve çoğu şeyi yapmaya cesaret edemezdim korkardım fakat şimdi ehliyetimi aldım araba kullanmayı biliyorum. Yani kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Bunu da devletimize borçluyum Çünkü bize destek vererek cesaretlendiriyor. İşe devam etme konusunda teşvik ettiler,” sözlerini kullandı.

Ev hanımlarına da çalışma çağrısında bulunan Elif Metin, her kadının çalışarak kendi ayakları üzerinde durabileceğini ifade ederek, “Ben param yok diyen insana çok kızıyorum. Çalıştıktan sonra insan asla parasız kalmaz. Yeter ki herkes istesin ve inansın. Eve kapanmak yerine elinden gelen işleri yapmayı denesinler. Hatta şimdi ev hanımları evlerinde yemek yapıp yemek şirketlerine bile götürebilir. Devletimizde girişimci olmak isteyen herkesin önünü açıyor. Her konuda destek sağlıyor,” diyerek tüm ev hanımlarını cesaretlendirdi. Korkmayın, isteyin ve başarın. Parasızlık hayallerinize engel değil. Doğru adımlar, sağlam kararlar başarı getirir.

Kobi-Line Haber Merkezi
www.kobi-line.com.tr

Yorum bırakın