2 Ayda Çiftçiye Destek 2 Milyar Liraya Ulaştı!

2013 yılının ilk ayı çiftçiler için toplam 1 milyar 950 milyon lira hibe dağıtan devletin tarıma ve hayvancılığa desteği devam edecek.

Bir tarım ülkesi olan Anadolu’nun verimli topraklarından en üst seviyede faydalanabilmek amacıyla üreticilere devlet desteği devam ediyor. Tarım ya da hayvancılıkla ilgilenen çiftçilere yönelik destekleme çalışmaları 2013’ün ilk iki ayında oldukça başarılı bir şekilde tamamlandı.

Türkiye’de uzun bir süredir üretimin artırılması için destekleme çalışmaları yapılıyor. Tarım ve hayvancılık sektörünün geliştirilmesi, çiftçinin yükünün hafifletilmesi amacıyla devlet tarafından üreticilere sertifikalı tohum, süt tozu, yem bitkileri, su ürünleri, gübre ve mazot gibi giderler kullanılması amacıyla desteklemede bulunuluyor. Yılın ilk iki ayında 1 milyar 950 milyon lira hibeden 2 milyon 217 bin çiftçi faydalandı. 2012 yılında çiftçiye sadece hayvancılık alanında 2.2 milyar liralık; yem bitkileri ekimi için de 293 milyon liralık destekte bulunuldu.

Kobiline Bilgi Merkezi  0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: