Yurtdışı Patent Başvurularına Büyük Destek

Yurtdışı Patent Başvurularına Büyük Destek
Yeni yılda yürürlüğe giren TÜBİTAK Patent Destek Programı sayesinde patent başvurularının yurt dışında da koruma altına alınabilmesi kolaylaştırıldı. Patent sahipleri 65 bin TL’yi bulan destekler sayesinde buluşlarını dünya genelinde koruma altına almış olacaklar.

Verilen bilgilere göre, 15.11.2013 tarihine kadar 1008-Patent Başvurusu Teşvik ve Destekleme Programı kapsamında desteklenen TÜBİTAK’ın 2014 yılından itibaren desteklenme programı 1602-TÜBİTAK Patent Destek Programı olarak düzenlendi.

Bu Fırsat İyi Değerlendirilmeli

Yeni düzenleme ile patent sahiplerinin yurtdışında da ciddi destekler görecek. 01.01.2014 tarihinde yürürlüğe giren 1602 TÜBİTAK Patent Destek Programı ile patent başvurularının yurt dışında da koruma alabilmesi için büyük kolaylıklar sağlanmıştır. TÜBİTAK‘ın ülkemiz için sağlamış olduğu bu program doğru değerlendirildiği takdirde PCT-EPO-USPTO ve JP patent başvuru harçlarından, inceleme talebi ücretlerine kadar alınabilecek yurt dışı destek miktarı 35.000 TL’ yi bulabilmektedir. Bunun yanında Kobi, üniversite ve gerçek kişilerin buluşları yurt dışında tescil olması halinde toplamda 30.000 TL’ yi bulan bir ödül verilmektedir. Böylece toplamda 65.000 TL’yi bulabilen bir teşvik sağlanmış olacak.

2014 Patent Başvuru Yılı Olacak

TÜBİTAK’ın vermiş olduğu bu teşvikler ile bir EPO-PCT-USTPO veya JP patent başvurusu için harcanması gereken miktarların büyük ölçüde karşılanacaktır. Bu destek sayesinde 2014 yılı itibari ile Türkiye’de toplam yurt dışı patent başvuru sayısı artmış olacaktır.

Kobiline Bilgi Merkezi  0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: