Kadın Girişimciler İş Başında
19 Temmuz 2014 Yorum bırakın
Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, son dönemde çok daha fazla kadın girişimci gördüklerini belirterek, kadın girişimciler için Türkiye’de daha fazla potansiyel olduğunu söyledi.
Leblebici, TEB’in, Kapital ve Ekonomist dergilerinin işbirliği ile düzenlenen “Girişimcilikte Servis Sırası Kadında” panelinde yaptığı konuşmada, son 10 yılda KOBİ bankacılığında isim yaptıklarını belirtti.
Girişimcilere işlerini tutku ile yapmaları tavsiyesinde bulunan Leblebici, “Güçlü yönleriniz ne ise onun üzerine gidin. Başka yönünüzü geliştireceksiniz diye vakit harcamayın” ifadelerini kullandı.
Son dönemde çok daha fazla kadın girişimci gördüklerini belirten Leblebici, kadın girişimciler için Türkiye’de daha fazla potansiyel olduğunu kaydetti.
İş gücüne katılımın maksimum seviyeye çıkarılması gerektiğini vurgulayan Leblebici, şöyle devam etti:
“New York’ta 1 yıllık bir taksicilik tecrübem olmuştu. Ama şunu biliyorum, İstanbul’da yapan dünyanın her yerinde yapar. İstanbul’dan da Türkiye’den de iyi girişimcilerin çıktığını göstermeliyiz. New York’u şöyle kıyaslayabilirim; evet orada, batıda bir şehir var. Dünyanın her tarafından insan gelmiş, yerleşmiş, fikirleri var. Burası da doğunun New York’u. Bakın Türkiye’ye dünyanın her yerinden insanlar gelmiş yerleşmiş ve çok büyük potansiyel barındırıyor.”
Kobiline Bilgi Merkezi 0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.