22 Milyon Lira Hibe Desteği Verildi!
06 Nisan 2016 Yorum bırakın
22 Milyon Lira Hibe Desteği Verildi!
Türkiye’de ki bir çok şehirde sağlanan yüksek oranlı hibe destekleri mevcut. Mersin’de bu illerden bir tanesidir. Mersin ilinde kurulan 55 işletmeye toplamda sunulan hibe desteği tam 22 Milyon TL oldu!
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Mersin’de düzenlenen IPARD 2 tanıtım törenine Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’da katıldı. 46 Milyon TL tutarında ki 55 adet işletmenin açılışını yapan Elvan, “Köklü değişimlerimiz olacak. Türkiye ekonomisi daha da güçlenecek. İşsizlik daha da aşağılara inecek, ülkeye daha fazla yabancı sermaye girecek.” diyerek, 2016 yılının reformlar yılı olacağını belirtti.
Çalışanın ve üretmek isteyenin desteklendiği bir sistemin mevcut oluğunu belirten Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, proje kapsamında ki yatırımların toplam harcamasının; %65 ile %70 oranında geri ödemesiz nakit desteği ile teşvik edildiğini söyledi. Yani 1 milyon liralık bir büyükbaş hayvan çiftliğinin, proje kapsamında %70 oranında, yani 700 Bin TL geri ödemesiz destek alması mümkündür. Yanlış duymadınız, tam olarak 700 bin TL hibe desteği!
Sadece Mersin’in değil, Türkiye’de ki tüm illerin yatırıma ihtiyacı var. Devlet fikrinize değer, yatırımınıza destek veriyor. Bulunduğunuz bölgede ne tür destekler var?