Devletten Köyünde Üretim Yapacak Çiftlik Kuracak Olana Hibe Desteği!
30 Eylül 2017 Yorum bırakın
Kent hayatından köy yaşamına geri dönüş yapmayı düşünen kişiler için devlet destekli hibe kredisi verilmektedir. Şehir hayatı insanı her anlamda yorabilmektedir. Araçların egzoz dumanları, insan sayısının çok olması, çöpler, yapay gıdalar kişiyi bunaltabilmektedir. Bu durumda da kişi kendini köy yaşamına atmak ve burada gelir elde etmek isteyebilir. Ülkemizde de tarımsal üretimin artırılabilmesi adına önemli destekler sunulmaktadır. Özellikle de köyde geçimini sağlayan kişilerin maddi olanakları düşünmeden üretim yapması sağlanmak istenmektedir. Bu noktada hükümetin önemli desteklerin önünü açtığını söylemek gerekiyor.
Yerli üretimin artırılabilmesi için yürürlüğe girmiş Köye Dönüş projesinde, dileyen kişi köyüne geri dönüş yapabilir. Burada bir çiftlik kurabilir ve geçimini sağlayabilir. Üretim yapmak isteyen kişi dilerse şehirde yaşamını sürdürerek üretimine de devam edebilir. Bu noktada işletme planının istikbal vadetmesi ve girişimcilik konusunda iddialı olunması gerekiyor. Tarım ve hayvancılık sektörü ülkemiz için çok büyük bir öneme sahiptir. Türkiye nüfusunun önemli bir kısmı da bu sektörde faaliyet göstererek geçimini sağlamaktadır.
KOSGEB, günümüze kadar sayısız girişimci desteğine imza atmıştır. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın önerileriyle KOSGEB, bu sektöre çok önemli destekler vermektedir. Teknolojik gelişmelerle birlikte bu sektörde ciddi bir azalma görülmüştür. Çünkü teknolojik gelişmelere olan ilgi şehir yaşamının cazibesini artırmıştır. Ancak kırsal kalkınmanın artırılabilmesi için hükümet tarım ve hayvancılık girişimlerine hibeler sunmaktadır.
Proje kapsamında Tarım ve hayvancılık da faaliyet gösterecek girişimciler için geri ödemesiz 50.000 TL veya sıfır faizli 100.000 TL kredi finanse edilmektedir. 35 yaşından küçük olan vatandaşlar için 30.000-50.000 TL arası sıfır faizli kredi veriliyor. Bu destekler Halkbank ve Ziraat Bankası aracılığıyla tüketicilere sunuluyor. Sıfır faizli krediler için ilk 1 yıl geri ödeme talep edilmemektedir. Daha sonra ise tüketici 48 ay vade süresi boyunca ödemelerini gerçekleştirebilmektedir. Tüketicinin gelir düzenine bağlı olarak geri ödeme koşulları oluşturulmaktadır. Dileyen tüketici yılda 2 kez, 3 ayda bir veya her ay eşit taksitlerle gerekli ödemeleri yapabilmektedir. Bu imkandan faydalanmak isteyenlerin KOSGEB’e başvuruda bulunmaları gerekiyor.
Kobi-Line Haber Merkezi
www.kobi-line.com.tr
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.