Hibe Destekli Makine Ve Ekipmanlar Sahiplerini Buldu
08 Ekim 2013 Yorum bırakın
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programları kapsamında, P hibe destekli makine ve ekipmanlar Düziçi’ndeki hak sahibi üreticilere törenle verildi. Düziçi Öğretmenevi bahçesinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Düziçi Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle devam etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam; Gıda, Bakanlığın 2013 yılı içerisinde makine ve ekipman desteklemesi kapsamında mibzer, pülverizatör, zeytin hasat makinesi ve bahçe el traktörü gibi 34 çeşit makine ve ekipman destekleme verdiğini ifade ederek, Osmaniye’ye ayrılan 956 bin 455 TL bütçe karşılığında toplam 266 çiftçiye makine ve ekipman desteği verildiğini kaydetti. İl Müdürü Sağlam düzenlenen törende Düziçi ilçesinden 47 çiftçinin hibe desteği aldığını söyledi.
Törenin devamında konuşan Yem Karma Makinesi hibesi alan besi ve damızlık hayvan yetiştiricisi Musa Hulusi Taşkın ise, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için, çiftçilerin makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi programı kapsamında 2013 yılında P hibeli yem karma makinesi aldım. Gerek benim gerekse diğer yetiştiricilerimizin proje kapsamında aldığımız makine ve ekipmanlar işlerimizi kolaylaştırmada, kaliteli üretim yapmada, üretim maliyetini düşürmede büyük önem taşımaktadır. Ayrıca yine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan tarım ve hayvancılık desteklemeleri maliyeti azaltarak üretim yapmamızı teşvik etmektedir. Desteklerinden dolayı Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Kaymakamımıza, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum,” dedi.
Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç geçen yıl Düziçi ilçesinde P hibe kapsamında 13 çiftçiye toplam 52 bin 750 TL hibe verildiğini kaydederek, “Bu yıl başvuru yapan 100 çiftçimizden 47’sine hibe desteği verilmiştir. Bu yıl ilçemize verilen toplam hibe tutarı 176 bin 571 TL’dir,” diye konuştu. Verilen makineler sayesinde çiftçilerin makine altyapısının güçlendiğini de belirten Düziçi Kaymakamı Koç, Bakanlığın bu programının en küçük çiftçinin tarımda mekanizasyona adım atmasını sağladığını kaydetti. Konuşmasının devamında Düziçi’nin 200 Bin Dekar arazisinin 100 Bin Dekarında sulu tarım yapılabildiğini de ifade eden Kaymakam Koç, “Çatak Barajı’nın yapılması sulama maliyetlerini düşürmesi açısından ilçemiz için hayati öneme sahiptir, “diye konuştu.
Konuşmaların ardından Düziçi’nde P hibe desteği alan 47 üreticiye makine ve ekipman destek belgeleri, Vali Dr. Mehmet Oduncu Osmaniye Milletvekilleri Yrd. Doç. Dr. Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç tarafından verildi. Törenin sonunda çiftçilere P hibe olarak verilen zirai alet ve makineler hakkında bilgi verildi.
Kobiline Bilgi Merkezi 0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi