Geçen Yıllara Göre Çiftçilere Verilen Destek Arttı!
12 Ekim 2013 Yorum bırakın
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Şarköy’de hibe sözleşmesi imzalayan 33 üreticiye makina ve ekipmanlarını törenle teslim etti. Törene, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney ile İl Müdürü Cevdet Soyak da katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından; Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin, üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak, üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla uygulanan, ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın, 2013 uygulamaları kapsamında; Şarköy ilçesinden hibe sözleşmesi imzalayan 33 çiftçiye, zeytin hasat makinesi, el traktörü, silaj makinesi ve süt soğutma tankı, törenle teslim edildi. Şarköy’ün Eriklice köyünde düzenlenen makina dağıtım törenine; Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Gıda Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Cevdet Soyak, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet Tekgöz, Şarköy İlçe Müdürü Şemsettin Satar, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile Eriklice ve çevre köylerden gelen çiftçiler katıldı.
Törende konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak, Şarköy’ün ürettiği tarım ürünleri ile Tekirdağ’ın diğer ilçelerinden ayrıldığını, bu farklılığın bu sene dikkate alınarak, ilçe önceliklerinin buna göre belirlendiğini, 2007-2012 yılları arasında Şarköy ilçesinde 19 çiftçinin makine ekipman alımında hibe desteği almasına karşın, 2013 yılında 33 çiftçiye hibe desteği sağlandığını söyledi. Soyak, bu kapsamda 87 bin 510,50 TL hibe desteği sağlanacağını, öte yandan gelen ek ödenekten, Şarköy ilçesine 60.000 TL civarında pay ayrılarak, 14 yetiştiriciye daha el traktörü alımı için hibe desteği verileceğini kaydetti. Destekten yararlanan yetiştiricilere yeni makinelerinin hayırlı olmasını dileyen İl Müdürü Soyak, projede emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek, çiftçiler için bol ve bereketli ürünler temennisinde bulundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; toplam tutarlarının 175 bin 21 TL olması beklenen makine ekipman alımları için üreticilere, 87 bin 510,50 TL hibe desteği sağlanacağı bildirildi. Açıklamada ayrıca, il genelinde 2013 uygulamaları çerçevesinde 256 yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalandığı ve 1 milyon 386 bin 683,16 TL hibe desteği sağlandığı belirtildi.
Kobiline Bilgi Merkezi 0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi