Girişimcilere 100 Bin Liraya Kadar Destek

Kütahya protokolü, Genç İşadamları Derneği’nin (KÜGİAD) “20. yılında 20 yeni girişimci Kazandırılıyor” isimli projesi kapsamında düzenlenen tanıtım gecesinde konuşan KÜGİAD Başkanı Mithat Delen, “KOSGEB‘in vereceği 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar da geri ödemeli destekten yararlanabilme imkânı doğacaktır.” dedi.

KÜGİAD Başkanı Mithat Delen’in açılış konuşmasını gerçekleştirdiği programda dernek faaliyetleri, yapılan değişiklikler, kurumlar arası ortak çalışmalar ve girişimcilik hakkında bilgiler verdiği geceye Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekilleri Prof. Dr. Alim Işık, Prof. Dr. İdris Bal, Belediye Başkanı Mustafa İça, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Türkiye Genç İş Adamları Konfedarasyonu Başkanı Erkan Güral, EGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Turgut’un yanı sıra çok sayıda sanayici ve iş adamı ile kursiyergirişimciler katıldı.

KÜGİAD Başkanı Mithat Delen, derneğin 20. yılının geçtiğimi Haziran ayında kutlandığını ve 20 yıl içerisinde başarı grafiğini her yıl artırarak bu günlere geldiğini belirtti. Delen, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından TR33 Bölgesinin sürdürülebilir ve dengeli sosyal kalkınması il toplumsa gelişime katkı sağlaması amacıyla Sosyal Kalkınma Mali Destek’ programı kapsamında Kütahya Genç İş Adamları Derneği (KÜGİAD) 20. Yılında 20 yeni girişimci kazandırıyor’ adlı projenin faaliyet adımı olan ‘1. Girişimcilik Günü Etkinliği ve Sertifika Töreni’ için bir araya gelindiğini hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Projemiz kapsamında şuana kadar 1 yeni kadın personel istihdam edildi, farkındalık ve proje için görünürlük ile çarpan etkisi oluşturma adına 1000 adet dergi basımı gerçekleştirildi. 30 girişimci adayına uygulamalı girişimcilik Eğitimi ve Dış Ticaret Temel Eğitimi verildi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayıp sertifikasını alan 30 girişimci adayımız yazacağı İş Planı KOSGEB tarafından kabul edilirse, KOSGEB’in vereceği 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar da geri ödemeli (Faizsiz) destekten yararlanabilme imkânı doğacaktır.”

Böyle Etkinlikler Çoğalmalı

Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) başkanı Nafi Güral, “Üç enerji kaynağının sinerjiye dönüştüğü bir projenin etkinliğini kutlamak için bir araya geldik. Bu üç enerjinin biri şüphesiz insan faktörü yani girişimcilerimiz. Bir diğer faktör yine insan faktörüne dayalı olan Kütahya Genç İşadamları Derneğimiz ve Kalkınma Ajansımız” şeklindeki konuşmasında; “Genç işadamlarının yaptığı bu proje son derece önemli eğer bu proje yapılmamış olsaydı 20 girişimcinin hayata geçirilmesi pek mümkün olmaya bilirdi. Kütahya’nın en önemli meselesi ekonomik anlamda gerektiği kadar kendisini geliştirememiş olmasıdır. Problemi az olan ülkelerin temelinde ekonomilerinin güçlü olduğunu görüyoruz. Şehirlerin gelişmişlerinden temel olarak ekonomilerinin gelişmiş olduğunu görüyoruz. Bu nedenle bu salonda bulunanların ve bu salonda olmayıp ta bu özelliklere sahip olan insanların olmazsa olmaz görevleri şehir ekonomimizi gelişmesini sağlamak olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, başarılı çalışmalarından dolayı EGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Turgut’a Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık tarafından, TÜGİK Başkanı Erkan Güral’a Kütahya Millet Vekili Prof. Dr. İdris Bal tarafından, ZEKA Genel Sekreteri Veli Oğuz’a Belediye Başkanı Mustafa İça tarafından, KÜTSO Başkanı Nafi Güral’a, Vali Şerif Yılmaz ve 20 yeni genç girişimciye de KÜGİAD üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Kobiline Bilgi Merkezi  0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: