Çiftçilere Ceviz Üretimi İçin Destek


Çiftçilere Ceviz Üretimi İçin Destek

Yozgat’ın Çekerek İlçesi’nde, yeni ceviz bahçelerinin kurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Çiftçilere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından destek veriliyor.

Çekerek’te meyveciliğin geliştirilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, bu yıl da ceviz üretiminin artırılması amacıyla çiftçilere yeni bahçelerin tesis edilmesi önerildi. Çekerek’in Kırkdilim Köyü’nde 2 çiftçi tarafından toplamda 60 dekar alanda ceviz bahçesi tesisi kuruldu. Bahçe tesisi öncesinde Çekerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ceviz dikilen araziler için ön incelemeler yapıldı, çiftçilere gerekli teknik destek ve bilgiler verildi.

Bu kapsamda bölgenin iklim koşullarına uygun sertifikalı ceviz fidanının temini konusunda da çiftçilere yardımcı olundu. Tesisi gezen Kaymakam Kürşad Atak, çiftçilere ceviz fidelerinin dikim işlemi aşamasında Çekerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli teknik personelin fidan çukurlarının açılması, fidanların dikilmesi ve tepe budaması konularında da teknik destek verdiğini bildirdi.

Kobiline Bilgi Merkezi  0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: