İmalat Sektörü KOSGEB Destekleriyle Canlanıyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB’in yenilenen yapısıyla imalat sanayisine daha fazla odaklanacağını ifade etti. KOSGEB’in yeni yapısı ve yerli otomobilde gelinen nokta ile Antarktika’ya kurulacak yeni Türk üssü ile ilgili son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.
KOSGEB’in değişen yapısıyla daha çok imalat sanayisi üzerinde duracağını söyleyen Özlü, ”KOSGEB, yurt dışından ithal etmekte olduğumuz ürünlerin artık yerlileştirmesine destekler verecek. KOSGEB’in hedefi teknoloji üreten ve teknoloji sahibi KOBİ’ler oluşturmak” diye ifade etti. Reform paketinin ilk adımını da atacaklarını dile getiren Faruk Özlü, “Türkiye’de ilk aşamada tespit ettiğimiz ve kendilerinin de taşınma yönünde istedikleri olan 10 sanayi sitesinin yer aldığı 9 ilin sanayicileri ve valileri ile Ankara’da toplanıp ilk adımı atıyoruz. Üretim reform paketinin ilk uygulamasını başlatmış olacağız” şeklinde açıklamada bulundu. Faruk Özlü, taşınacak iller arasında Kastamonu, Tokat, Bursa, Rize, Düzce, Sivas, Elazığ ve Isparta’nın yer aldığını ifade etti.

KOSGEB’in yeni dönemde yeni yapıya ulaşacağını ifade eden Faruk Özlü, “KOSGEB’in önümüzdeki dönemde sadece imalat sanayine yönelik çalışmalar yapmasını istiyoruz. Bu sanayimizin büyümesi ve gelişmesi için çok önemli. İhracatımızın % 95’i imalat sanayi ürünleri. KOSGEB yeni yapısıyla gelecek dönemde sadece imalat sanayine yönelik destekler verecek. KOSGEB önümüzdeki dönemde sadece teknoloji sahibi olabilecek teknoloji imal edebilecek KOBİ‘lerin oluşturmasına yönelik çalışacak. KOSGEB bu sayede halen yurt dışına ithal etmekte olduğumuz ürünlerin seçilerek bunların yerleştirilmesi konusunda faaliyet gösterecek” ifadelerini kullandı.

Faruk Özlü, Nisan ayında Meclis’ten ilk çıkan reform paketinin ilk adımı hakkında şu ifadeleri kullandı: “İlk uygulamasını başlatıyoruz. İlk aşamada tespit ettiğimiz ve kendilerinin de taşınma yönünde istekleri olan sanayi sitelerimizin yöneticilerini ve o ilin valilerini Ankara’da toplayıp ilk adımı atıyoruz. Sanayi sitelerini, şehirlere uygun mesafelerdeki uzaklıklara taşıyıp kendileriyle anlaşarak daha modern sanayi çarşıları yapacağız. Alan büyüklükleri iş yerleri sahiplerinin inisiyatifine göre belirlenecek. İçinde cami, alışveriş merkezi, pastane gibi sosyal yaşam tesislerinin olacağı temiz alanlar oluşturacağız. İlk toplantımızı Sivas, Malatya, Rize, Düzce, Isparta, Tokat, Kastamonu, Bursa, Elazığ’ın sanayici ve valileri ile yapacağız.” Diyerek çalışmanın detayları hakkında bilgi verdi.

Bakan Faruk Özlü, yerli otomobil çalışmaları hakkında: “Ana yüklenici aday adayı firmalarla görüşmeler yapacağız. Bu görüşmelerde hızlı bir çalışma yürüteceğiz. Bu yılın sonunda Türkiye’nin otomobili projesinin sözleşmesi imzalanmış ve yürürlüğe girmiş olacak. Amacımız 2019’da ilk Türk tasarımı IP hakları Türkiye’ye ait otomobilin piyasaya çıkması. ” ifadelerini kullandı.

Antarktika’ya yeni kurulacak olan Türk üssü ile ilgili bilgi paylaşan Bakan Faruk Özlü, şu ifadelerde bulundu: “Antarktika’da Türkiye olarak biz de varız. İlk seferimizi yaptık. Türkiye artık bölgesel bir güç. Biz Antarktika’da bilim üssü kurmak istiyoruz. İki sefer daha yapacağız. Yıl sonunda yapacağız. Ulusal bir program hazırlıyoruz. Ulusal Antarktika Bilim Araştırma Programı”

Büyüme oranları hakkında da bilgi veren Bakan Faruk Özlü, “Türkiye son 15 yıldır sürekli büyüyor. Türkiye gelişecek büyüyecek ki dünyanın ilk 10 ekonomisine girelim. Türkiye büyüyecek ki işsizlik azalsın, istihdam oranımız artsın. Bu açıdan büyüme rakamlarının bu sene boyunca % 5’in üzerine çıkmasını bekliyoruz,” şeklinde ifadelerinde bulundu.

Kobi-Line Haber Merkezi
www.kobi-line.com.tr

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: