Üretimin Kaliteli Olması İçin Herkese Hibe Desteği!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Kimin hangi projesi varsa, ‘Bu işi yaparsak Türkiye için önemli kazanç sağlarız’ diyorsanız, hükümet olarak o projeyi finanse etmeye ve onun arkasında durmaya hazırız. Hukuki olarak bunun altyapısını da sağladık. Artık Türkiye’de terzi usulü teşvik veriyoruz” açıklamasında bulundu. İSTOÇ Ticaret Merkezi’nde düzenlenen İSTOÇ 1. Festival Günleri’nin açılışına katılan Bülent Tüfenkci, İSTOÇ’un bir marka olduğunu ve bunun korunması gerektiğini ifade ederek, pazarın taleplerini karşılayacak üretim yapılması gerektiğini belirtti.

Bakan Bülent Tüfenkci, İSTOÇ’taki firmaların markalarını oluşturma noktasındaki gayretlerinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, hükümet olarak patent ve markalaşma konusunda verdikleri desteklere değindi. Verdikleri desteklerden birçok firmanın haberi olmadığını söyleyen Bülent Tüfenkci, bürokrasideki engelleri kaldırma noktasında hükümet olarak biraz daha adım atmaları gerektiğini, 2019’da yürürlüğe girecek yeni sistemle bürokrasideki yavaşlığın ve tıkanıklığın daha hızlı açılacağını söyledi. Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete değil, esnafa ve tüccara da zarar verdiğini belirtti.

Üretimin dünya standartlarında ve kaliteli yapılmasının önemine dikkati çeken Tüfenkci, çabalarının, Türk patentli ürünler hakkında tüm dünyada “Bu Türk malı ise sağlam, kaliteli üründür” denilmesi yönünde olduğunu belirtti. Bülent Tüfenkci, firmaların kaliteli ve pazarın ihtiyacına yönelik üretim yapmasının gelecek endişelerini yok edeceğini söyledi. Artık ticaretin, pazarın şeklinin değiştiğini, ulusal rekabet ortamından küresel bir rekabet ortamına ve yarışına girildiğini söyleyen Bülent Tüfenkci, “Üretimde teknolojiyi yakından takip etmezsek rekabet gücümüzü, trendleri kaçırırsak pazar payımızı kaybederiz” açıklamasında bulundu.

KOBi’ler için Kredi Garanti Fonu’nu devreye soktuklarını ve KOSGEB aracılığıyla faizsiz kredi verdiklerini hatırlatan Bülent Tüfenkci, bankaların direncine rağmen sicil affı getirdiklerini söyledi. Tüfenkci, “Ekonominin çarkının dönmesini sağladık ve ilk çeyrekte % 5,2, ikinci çeyrekte % 5,1 büyüdük. İnşallah üçüncü çeyrekte de % 7’nin üzerinde bir büyüme yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

Kobi-Line Haber Merkezi
www.kobi-line.com.tr

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: