Ambalajlı Satışın Desteklenmesi Gerekiyor!

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan, zeytinyağı ihracatında Türkiye’nin lider konuma gelmesi için dökme yerine ambalajlı satışın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Tan, “Dökme zeytinyağı satışı çözüm değil. Eğer Türkiye bu alanda dev olmak istiyorsa ki potansiyelimiz var, ambalajlı zeytinyağı teşvikinin artırılması, ambalajlı satışa önem verilmesi gerekiyor” dedi. Dökme satışın ihracat sürecine zarar verdiğini belirten Tan, İspanyol ve İtalyan tacirlerin dökme aldığını ambalaj süreci ardından ise Türk zeytinyağını İspanyol ve İtalyan markaları adı altında sattıklarını belirtti.

Bu yıl İspanya’da hava koşullarının olumsuzluğu nedeniyle zeytinde ciddi bir rekolte kaybı yaşandığını belirten Tan, “Bu yıl bir fırsattı. Ama değerlendiremedik. Dökme zeytinyağı ihracatında bu yıl yüzde 90 artış yaşandı. Dökme zeytinyağı satışı çözüm değil. Üreticinin malını daha doğru değerlendirmesi için argümanlar oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

Avrupa Birliği’nde zeytinyağı üreticilerine yapılan yardımlara dikkat çeken Tan, “AB’de zeytinyağı üretim yardımı kilogramda 1.32 Euro Türkiye’de ise bu yardım 0,60 kuruştur. Yani bizden 5 misli daha iyi destekleniyorlar. Ama buna rağmen Avrupa üretimde sıkıntıda. Sofralık zeytinde dünyada ülkeler bazında birinciyiz. Mısır ikinci, İspanya üçüncü sırada geliyor. Bu alanda yapılan çalışmalar sayesinde üretimimiz arttı. Sofralık zeytinde gösterdiğimiz başarıyı zeytinyağı ihracatında gösterebiliriz. Üretici primlerinin daha makul düzeye çıkarılmasını talep ediyoruz. Markalı ve ambalajlı ürünlerdeki teşvik daha da artmalıdır. Türkiye’nin önü açıktır. Gereken önlemler alınırsa zeytinyağı ihracatında büyük başarı sağlarız” dedi.

Kobiline Bilgi Merkezi  0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: