Aldığı Hibe Destekle Bölgenin Isı Yalıtım Malzemelerini Üretecek

Aldığı Hibe Destekle Bölgenin Isı Yalıtım Malzemelerini Üretecek

Van Organize Sanayi Bölgesi’nde bir firma Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan (DAKA) aldığı hibe destekle bölgede üretimi olmayan ‘Isı Yalıtım Sıvası ve Isı Yalıtım Şap’ malzemelerini üretecek.

Organize Sanayi Bölgesi 1. Etapta yer alan Altunlar Yapı Kimyasalları Üretim ve Ar-Ge yatırım tesisi düzenlenen bir programla açıldı. Van İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, DAKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Halil İbrahim Güray, DAKA Uzmanları M. Murat Akgün, Nurettin Polat, Tamer Kamacı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok, OSB Müdürü Hadi Mirahmetoğlu, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, burada uygulanan projenin DAKA’dan alınan yüzde elli hibe desteği ile biten bir proje olduğunu söyledi. Demirci, 456 bin liralık yatırımın 228 bin lirasını DAKA tarafından hibe desteği olarak işletmeye verdiklerini aktardı. Tesisin, bölgenin ihtiyacı olan yapı kimyasalları üreteceğini ve sadece bölgenin ihtiyaçlarını değil yakın çevre illerinin de ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu ifade etti.

İşletmenin sahibi Haydar Altun ise, kendilerine maddi destek sağlayan DAKA yetkililerine teşekkür ederek, tesiste toz ve sıvı grubu yapı kimyasalları, pomza madeni hammaddesi kullanılarak ısı yalıtım sıvası ve şapı, kireç taşı kırma ve eleme hattı kurularak, 36 çeşit yapı kimyasalları ürün imalatı gerçekleştireceklerini söyledi.

Kobiline Bilgi Merkezi  0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: