Çiftçiler TKDK Desteğiyle Canlanıyor
01 Nisan 2014 Yorum bırakın
Çiftçiler TKDK Desteğiyle Canlanıyor
TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü 11. Çağrı Döneminde projesini sunan 53 çiftçi ile daha 31 Mart 2014 tarihinde sözleşme imzaladı. İmzalan 53 Sözleşme sonrasında Manisa’ya 3.201.656 TL’lik daha traktör ve tarım ekipmanı kazandırılmış olacak.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğü 8 Kasım 2013’de biten 11. Çağrı Döneminde almış olduğu 302-1 Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi tedbiri kapsamında Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Arıcılık sahasında proje yapan çiftçilerin Traktör Projelerini onaylanmaya devam ediyor. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle 53 proje daha onaylanarak çiftçilere; Toplam 3.201.656 liralık uygun harcama karşılığı olarak traktör, pulluk, römork, rotovatör, atomizer vb. tarım alet ve ekipmanları alma imkânı sağlandı.
11. Çağrı Döneminde Çiftlik Faaliyetleri alanında; “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Arıcılık alanlarında hazırlanan Traktör Projeleri” ilimizin aldığı projelerinin çoğunluğu oluşturduğunu söyleyen İl Koordinatörü Ahmet IŞIK, 21 Mart tarihinde sonuçlanan 12. Çağrı Döneminde IPARD kapsamındaki traktör kotası dolduğu için; çiftlik faaliyetleri alanında traktör desteği olmadığından, diğer sektörlerden projeleri kabul etiklerini belirtti. IŞIK, “Bugün imzalayacağımız 53 proje arasında da traktörün yanında pulluk, römork, rotovatör, atomizer gibi tarım ekipmanları alacak çiftçilerimiz var. Siz kıymetli çiftçilerimiz de ihtiyaç duyduğunuz ekipmanlar için bundan sonraki çağrı dönemlerinde tarım ekipmanlarını almak için yeniden bize başvurabilirsiniz” dedi.
İl Koordinatörü IŞIK, 21 Mart 2014 tarihinde kapanan 12. Çağrı Döneminde Manisa İl Koordinatörlüğü olarak 109 milyonluk toplam yatırım bütçeli 71 adet proje alarak yine Türkiye 4.sü olduklarını belirtti. Bu 12. Çağrı Dönemi projelerinin incelenmesi de bu önümüzdeki aylarda tamamlanıp uygun olanlarla sözleşme imzalanarak yatırımlarını 2014 yılı içerisinde yaptıracaklarını sözlerine ekledi. IŞIK, Manisa’da her geçen gün proje kültürünün geliştiğini, çiftçilerin ve tarıma dayalı tesis kurmak isteyen faydalanıcıların proje ile yatırım yapma kültürünün geliştiğini belirtti.
IŞIK son olarak, İl Koordinatörlüğü olarak Manisa’da fonların kullanılmasına katkı sağlamak, kırsalda istihdamı yaratarak göçü önlemek, AB standartlarında işletmelerin kurulması ve bu işletmelerin ürettiği ürünlerin Dünya ile rekabet edebilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.
Kobiline Bilgi Merkezi 0850 495 55 66
Bizi Takip Edin; www.twitter.com/KobiLine
Bizi Takip Edin; www.facebook.com/kobi.line.kobidestekmerkezi