İşletme Kurarken En Çok Nelere Dikkat Etmeliyiz?
27 Aralık 2020 Yorum bırakın
Ülkemizdeki insanlara sormuş olsanız herkesin bir iş hayali vardır.
Çoğu kişi ise kendi işletmesini yani iş yerini açmak ve kendi başına kimseye bağlı kalmadan orayı yönetmek ister. Fakat bu durum bir hayal gerçekleştirmek olarak değil de işte ve iş yerinde ne kadar başarılı olurum, bu işin üstesinden nasıl gelebilirim, faaliyet ya da üretim ve hizmet konusunda nasıl ilerlemeler kat edebilirim gibi durumları daha da göz önünde bulundurmalıdır.
İşletme kurarken kişi nelere dikkat etmelidir?
Hiç kimse bir anda hadi ben işletme kuruyorum diyemez. Bunun için bir ön çalışma yani fizibilite ve analizler yapması gerekir. Öncelikle o iş ile ilgili donanımınız nedir, eğitiminiz yeterli midir, tecrübeniz nedir, daha önce bu iş kolu ile ilgili çalışmışlığınız var mıdır, pazarı ne kadar biliyorsunuz, ürünlerinizi kimlere pazarlayacaksınız, hedef kitleniz kim, herhangi bir durumda finansal olarak zorluğa düştüğünüz zaman kimlerden ve nerelerden destek alabileceksiniz bu durumların hepsini öngörmeniz ve değerlendirmeniz gerekir.
Bir işletmenin girişimcilik ekolojisinde ölüm vadesi dediğimiz 2 yıllık sürede işletmeleri büyük bir kısmı bu sürede batmaktadır. Nedeni ise bu öngörüsüzlüklerden dolayıdır.
Diyelim ki sermayeniz var. Bu sermayeniz ile bu işletme ne kadar ayakta durabilir bu durum çok önemli bir konudur. Hiçbir işletme açıldığı günün ertesi günü bir kar sağlayamaz. Sizler sermayeniz bu iş için ne kadar süreliğine yeterli bu konu üzerinde planlama yaparak işletme kurabilirsiniz. İşletme kurmak isteyen kişinin ne kadar sürede kara geçeceğini iyi hesaplamalı ve yine bu sürede kısa, orta ve uzun vadede ki hedeflerini iyi analiz etmelidir.
İşletmenizi kurarken devlet destek, hibe ve teşviklerinden yararlanmak istiyorsanız eğer sürdürülmesi gereken adımları sabırla ve büyük bir titizlikle izlemelisiniz. Hatta bu destek alma noktasında bir KOBİ danışmanından yardım almanız sizin için daha büyük bir avantaj sağlar.
KOBİ danışmanınız işletmenizi kurarken işletmeniz adına hibe analizi yapar ve hibe ve destekten ne ölçüde yararlanacağınız konusunda sizleri bilgilendirir. Uzman danışmanınızın desteğin alınmasında başından sonuna kadar size yardımcı olması da çok önemli bir detaydır.
Kobi-Line uzman danışman kadrosu sizin desteklere nasıl ulaşmanız gerektiğinizi, tüm bu süreçte neler yapmanız gerektiğini ve uygun proje yazımları ile sizlere desteklerden büyük olasılıkla yararlanmanız için büyük bir kapı açar. Hatırlayın, danışan dağı aşmış, danışmayan düz ovada yolunu şaşmış.
www.kobi-line.com.tr
0212-9120262