Çiftçilere Mazot ve Gübre Desteği!

Ödemeler Mart Sonuna Kadar Tamamlanacak

2022 yılı için mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri çiftçilerin en çok beklediği tarihti. ÇKS Belgesi olan çiftçilere mazot ve gübre desteği verilmeye başlanıyor. TC kimlik numarasına göre dağıtımlar yapılacak ve hesaplarına mazot-gübre desteği olarak yatacak.

Çiftçilere maddi destek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl mazot gübre yardımı yapılıyor. Bakan, geçtiğimiz hafta tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başladığını açıklamıştı.

Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Mart Sonuna Kadar Verilecek

Mazot ve gübre desteği ödemeleri geçtiğimiz yıl Mart ayının 5’inde başlamıştı. Önceki yıllar baz alındığında ödemelerin Mart ayının sonuna kadar bitmesi bekleniyor.

Mazot ve Gübre Desteği Ödeme Tarihleri

Çiftçilere mazot ve gübre destek ödemeleri TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacaktır.

Buna göre; ilk ödemeler TCKN son hanesi 8, 6, 4 ve VKN son hanesi 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 olanlara, daha sonraki hafta TCKN son hanesi 0, 2 ve VKN son hanesi 0, 2 olanlara ödeme yapılacaktır.

Mazot ve Gübre Desteği Ne Kadar?

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dâhil olan çiftçilere 2022 yılı için ödenecek tarımsal destekler gübre ve sertifikalı tohum kullanım destekleri belirlenmişti.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lirası mazot, 20 lirası gübre olmak üzere 42 lira Mazot gübre desteği sağlanacak.

“2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı”, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, ÇKS’ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 22 lirası mazot ve 20 lirası gübre olmak üzere toplam 42 lira, çeltik, kütlü pamuk için 68 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 76 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 24 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere toplam 32 lira, kanola, aspir için 20 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 28 lira, patates, soya için 30 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 38 lira, yağlık ayçiçeği için 29 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 37 lira, dane mısır için 27 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 35 lira, kuru soğan, yem bitkileri için 19 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira, yaş çay, fındık için 18 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 26 lira, zeytin ve diğer ürünler için 17 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 25 lira destek verilecek. Nadas için de dekar başına 8 liralık mazot desteği sağlanacak.

Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 lira destek verilecek.

Organik tarım için kategorilerine göre dekar başına 10 ila 100 lira mazot ve gübre destek ödemesi yapılacak. ÇKS belgesi olan çiftçilerin mart ayı içerisinde bulundukları il müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Devletin çiftçilere ve işletmelere sağladığı diğer hibe, teşvik ve desteklerden haberdar olmak ve şartlarını öğrenmek için Kobi-Line Kobi Destek Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. Proje, analiz, fizibilite, nakit akış projeksiyonları, sübvansiyonel krediler, AB kredileri ve diğer tüm çalışmalarınızı işin ehli uzmanlarla yapmanız sizi desteklerde bin adım öne geçirir.

www.kobi-line.com.tr
0212-9120262

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: