MEB ve KOSGEB İş Birliği Türkiye’ye Çok Kazandıracak!
03 Ağustos 2017 Yorum bırakın
Hükumet, sanayinin ara eleman açığını teknisyenle kapatacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, sanayiyle yaptığı işbirliği meyvelerini verdi. Meslek Liseleri’ne destek kapsamında, çıraklık eğitimini tamamlayan her öğrenci “Ustalık Belgesi” almaya hak kazanacak. Ustalık belgesiyle kendi iş yerini açan teşviklerden ve devlet desteklerinden yararlanacak. Meslek lisesi mezunlarına da ‘tekniker’ unvanı verilecek.
Hükümetin, 2023 istihdam hedefleri kapsamında mesleki teknik eğitim desteklenecek. Mesleki teknik liselerin niteliklerini yükseltmek sanayinin teknik eleman sorununu çözmeyi hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki teknik eğitimin önünü açtı. Mesleki Teknik Liselerin sayısı yaklaşık 2 katı artarak 3 bin 266’ya çıkarken, öğrenci sayısı 1 milyon 750 bine kadar yükseldi. Büyük ölçekli firmalara, kendi bünyelerinde özel meslek lisesi açarak kendi nitelikli personelini yetiştirme imkânı verildi.
Devlet, meslek liselerinde ise çıraklık eğitimi zorunlu hale gelecek. Çıraklık eğitimini tamamlayan öğrencinin ustalık belgesiyle mezun olmasının da önü açıldı. MEB ve KOSGEB arasında yapılan anlaşma ile de ustalık belgesiyle mezun olan öğrenci, kendi iş yerini açmak isterse 50 bin TL hibe, 100 bin TL de faizsiz kredi desteği alacak.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, geçtiğimiz gün bu konu hakkında, “Çıraklık eğitimini bitirenlere ustalık belgesi ve işyeri açma belgesi vereceğiz. Finans desteği isterse onu da sağlayacağız. Meslek lisesi mezunlarına teknisyen belgesi vereceğiz,” şeklinde açıklamada bulundu.
Kobi-Line Haber Merkezi
www.kobi-line.com.tr
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.